SCHLUPF- UND NEBENTÜR 40 / 60 MM

ΧΩΡΙΣΤΉ ΔΙΈΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΑΝΘΡΏΠΟΥΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΕΎΜΑΤΑ

Μια πόρτα-καγκελόπορτα μπορεί να ενσωματωθεί σε μια πόρτα Novoferm NovoLux ή Thermo, η οποία μπορεί ακόμη και να επιτραπεί ως οδός διαφυγής υπό ορισμένες συνθήκες.

Πάντα να ενημερώνεστε από τις τοπικές αρχές για να διασφαλίσετε ότι επιλέγετε τη σωστή πόρτα καγκελόπορτα.

Για λόγους πρόληψης ατυχημάτων, μπορεί να είναι επωφελές να κρατάτε τη διέλευση ανθρώπων και εμπορευμάτων χωριστά. Αυτό είναι εφικτό με μια σταθερή θύρα πρόσβασης στην πρόσοψη του κτιρίου, ανεξάρτητη από την τμηματική πόρτα ή μια πλαϊνή πόρτα με θυροτηλεόραση, ακριβώς δίπλα στην τμηματική πόρτα.

Οι θύρες-κουρτίνες μπορούν να ενσωματωθούν στην τμηματική πόρτα, αλλά δεν βελτιώνουν τη σταθερότητα της πόρτας. Υπάρχουν επίσης περιορισμοί όσον αφορά το πλάτος, το ύψος και το ύψος του κατωφλίου της θύρας-κουρτί, πράγμα που σημαίνει ότι ενδέχεται να μην συμμορφώνονται με τους ισχύοντες νόμους και κανονισμούς για τις θύρες διαφυγής.

Τύποι θυρών

Πόρτες και πύλες για ανθρώπους και εμπορεύματα πλήρως διαχωρισμένες

Θύρες και πύλες για ανθρώπους και εμπορεύματα χωριστά, αλλά στο ίδιο ελεύθερο άνοιγμα

Θύρα για ανθρώπους, ενσωματωμένη στην τμηματική θύρα για εμπορεύματα

Κύρια σημεία

Πόρτες διατομής με ενσωματωμένη πόρτα καγκελόπορτα

Πόρτες διατομής με ενσωματωμένη πόρτα καγκελόπορτα

Η Novoferm προσφέρει επίσης τη δυνατότητα ενσωμάτωσης μίας θύρας καγκελόπορτας στην τμηματική πόρτα. Οι θύρες μας πληρούν τις υψηλότερες απαιτήσεις τόσο οπτικά όσο και από άποψη ασφάλειας. Διαθέτουν ένα έξυπνο, ενσωματωμένο σύστημα μεντεσέδων, ένα τέλεια ευθυγραμμισμένο σύστημα κλεισίματος με σταθεροποιητικούς εκκεντροφόρους, έναν ενσωματωμένο διακόπτη ασφαλείας* και ένα κλείστρο πόρτας με συρόμενη ράγα στο βασικό εξοπλισμό.


Υπάρχουν τρεις πιθανές εκδόσεις ύψους κατωφλίου: 16, 110 και 195 mm.

Θύρα ενσωματωμένη στην τμηματική πόρτα



* Ισχύει μόνο για πόρτες με ηλεκτρική λειτουργία.


ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΕΝΟΣ ΔΙΑΚΟΠΤΗΣ ΕΠΑΦΗΣ ΠΥΛΙΤΟΥΡΑΣ Ο διακόπτης επαφής της πυλωτής, ο οποίος είναι τοποθετημένος κάτω από το στήριγμα έκκεντρου, είναι μια ενσωματωμένη διάταξη ασφαλείας που εξασφαλίζει ότι η ηλεκτρική τμηματική πόρτα δεν μπορεί να λειτουργήσει όταν η πυλωτή είναι ανοικτή.


ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΤΙΚΟΙ ΚΟΜΒΟΙ Η πόρτα συγκρατείται στη βέλτιστη θέση από τους λεγόμενους σταθεροποιητικούς κούμπους. Η πόρτα δεν θα "κρεμάσει" ποτέ- ταυτόχρονα, αυτό το σύστημα εξασφαλίζει καλύτερη στεγανοποίηση μεταξύ της καγκελόπορτας και της πόρτας. Η μαγνητική επαφή του διακόπτη επαφής της πόρτας (μόνο για τις ηλεκτρικές πόρτες) βρίσκεται κάτω από το στήριγμα των έκκεντρων.


ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ Για λόγους σταθερότητας της τμηματικής πόρτας, μια θύρα δεν μπορεί να τοποθετηθεί στα εξωτερικά πεδία. Τα σχέδια δείχνουν πού μπορεί και πού δεν μπορεί να τοποθετηθεί η θύρα. Οι θύρες μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε τμηματικές θύρες με μέγιστο πλάτος φύλλου θύρας 6.000 mm.


ΕΚΔΟΣΗ ΧΑΜΗΛΟΥ ΚΑΤΩΦΥΛΙΟΥ 16 MM Το κατώφλι της πόρτας διατίθεται σε ύψος μόλις 16 mm και πλάτος 111 mm. Ένα κατώφλι με αυτό το χαμηλό ύψος συμμορφώνεται με τις εθνικές οδηγίες για τις οδούς διαφυγής υπό ορισμένες συνθήκες.


ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΠΥΛΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΥΛΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΥΛΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Η Novoferm έχει βελτιστοποιήσει το σχεδιασμό της πυλωτής σε όλους τους τομείς. Για παράδειγμα, το σύστημα μεντεσέδων έχει ενσωματωθεί στην τμηματική πόρτα, έτσι ώστε να μην είναι ορατές εξωτερικά οι στερεώσεις.


ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ: ΧΡΩΜΑΤΙΣΜΕΝΑ ΠΡΟΦΙΛ ΠΟΡΤΑΣ Τα προφίλ πόρτας είναι κατασκευασμένα από αλουμίνιο στο βασικό εξοπλισμό, ώστε να ξεχωρίζουν σαφώς από το φύλλο της πόρτας ανάλογα με το χρώμα της πόρτας. Ανάλογα με τις απαιτήσεις του πελάτη, τα προφίλ μπορούν επίσης να βαφτούν προαιρετικά στο χρώμα της πόρτας. Αυτό προσδίδει στο φύλλο της πόρτας και στα προφίλ της καγκελόπορτας ομοιόμορφη εμφάνιση.

Ενσωματωμένη θύρα διαφυγής ως πόρτα διαφυγής

Ενσωματωμένη θύρα διαφυγής ως πόρτα διαφυγής

Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε την ενσωματωμένη πόρτα καγκελόπορτα ως πόρτα διαφυγής, επικοινωνήστε με τις τοπικές αρχές και ρωτήστε σχετικά με τους κανονισμούς. Ανάλογα με τον αριθμό των ατόμων που βρίσκονται σε ένα κτίριο, ο νομοθέτης καθορίζει τις απαιτήσεις που πρέπει να πληροί μια θύρα καγκελόπορτα.




Κατάκανόνα, υπάρχουν τέσσερα κριτήρια που καθορίζουν αν μια πόρτα είναι κατάλληλη ως πόρτα διαφυγής: Ο τύπος της διάταξης κλεισίματος, το πλάτος της πόρτας, το ύψος της πόρτας και το ύψος του κατωφλίου. Κατ' αρχήν, μια ενσωματωμένη θύρα με καγκελόπορτα ανοίγει πάντα προς τα έξω- αυτό είναι μια απαίτηση για πόρτες με λειτουργία πόρτας διαφυγής.

Ενσωματωμένη θύρα διαφυγής ως πόρτα διαφυγής

ΠΛΆΤΟΣ ΚΑΙ ΎΨΟΣ ΠΌΡΤΑΣ

Ανάλογα με τις τοπικές ή εθνικές κατευθυντήριες γραμμές, η νομοθεσία και οι εποπτικές αρχές ορίζουν ένα ελάχιστο πλάτος και ύψος πόρτας για να έχει μια θύρα με καγκελόπορτα τη λειτουργία θύρας διαφυγής. Τα τυπικά πλάτη και ύψη της θύρας διέλευσης εξαρτώνται από τη διαμόρφωση της θύρας.

Ωστόσο, αυτό μπορεί να προσαρμοστεί ως επιλογή. Το μέγιστο πλάτος μιας ενσωματωμένης πόρτας είναι 940 mm, το μέγιστο ύψος είναι 2.250 mm. Συμβουλευτείτε τις τοπικές αρχές, εάν η θύρα καγκελόπορτα πρόκειται να έχει τη λειτουργία θύρας διαφυγής.


ΚΛΕΙΔΑΡΙ ΠΑΝΙΚΟΥ Οι θύρες που έχουν τη λειτουργία θύρας διαφυγής πρέπει να είναι εφοδιασμένες με τη λεγόμενη κλειδαριά πανικού. Οι κλειδαριές πανικού διατίθενται σε διάφορα σχέδια. Μια θύρα με κλειδαριά πανικού μπορεί να ξεκλειδωθεί ανά πάσα στιγμή με τη λαβή στο εσωτερικό της, ακόμη και αν η θύρα είναι κλειδωμένη.


16 MM ΕΚΔΟΣΗ ΧΑΜΗΛΟΥ ΚΑΤΩΦΥΛΙΟΥ Υπό ορισμένες συνθήκες, το κατώφλι της πόρτας wicket συμμορφώνεται με τις εθνικές οδηγίες για τις οδούς διαφυγής. Η Novoferm έχει αναπτύξει ειδικά για το σκοπό αυτό ένα κατώφλι πόρτας με χαμηλό ύψος μόλις 16 mm και πλάτος 111 mm.

Παραλλαγές κλειδαριάς και λαβής μοχλού

Παραλλαγές κλειδαριάς και λαβής για πόρτες καγκελόπορτες

Δίνουμε μεγάλη σημασία στην ασφάλεια και τη φιλικότητα προς το χρήστη των θυρών μας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη χρήση μεντεσέδων, διακοπτών, κλειδαριών και πρόσθετων κλειδαριών που να είναι όσο το δυνατόν πιο ελκυστικές οπτικά. Είμαστε επίσης στην ευχάριστη θέση να σας συμβουλεύσουμε λεπτομερώς σχετικά με την επιλογή του ύψους του κατωφλιού, την κατεύθυνση ανοίγματος, τις διαστάσεις της πόρτας και τις θέσεις της πόρτας.


Η σειρά κλειδαριών καγκελόπορτας Novoferm περιλαμβάνει έξι τύπους: Δύο κανονικές κλειδαριές και τέσσερις κλειδαριές πανικού (για όταν η καγκελόπορτα λειτουργεί ως πόρτα διαφυγής).

ΚΑΝΟΝΙΚΈΣ ΚΛΕΙΔΑΡΙΈΣ

  • Κλείδωμα με μοχλό και στις δύο πλευρές
  • Κλειδαριά με σταθερό πόμολο εξωτερικά και μοχλολαβή εσωτερικά
  • μοχλοβραχίονας στο εσωτερικό

ΚΛΕΙΔΙ ΠΑΝΙΚΟΥ

  • Κλειδαριά πανικού με σταθερό πόμολο εξωτερικά και μοχλοβραχίονα εσωτερικά (λειτουργία πανικού E)
  • Κλειδαριά πανικού με μοχλοβραχίονα και στις δύο πλευρές (διαιρούμενο κομβίο, λειτουργία πανικού B)
  • Κλειδαριά πανικού με σταθερό πόμολο εξωτερικά και χειρολαβή εσωτερικά (λειτουργία πανικού E)

  • Κλειδαριά πανικού με μοχλοβραχίονα εξωτερικά (split follower) και μπάρα χειρισμού εσωτερικά (λειτουργία πανικού B) Ανάλογα με την κατάσταση, οι τοπικές αρχές ενδέχεται να επιβάλλουν τη χρήση κλειδαριών πανικού.

(Βλέπε εικόνες πάνω δεξιά)


ΚΛΕΙΔΩΜΑ ΠΑΝΙΚΟΥ ΜΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΑΝΙΚΟΥ E Η πόρτα είναι εξοπλισμένη με μοχλό ή μπάρα χειρισμού στο εσωτερικό και σταθερό κουμπί στο εξωτερικό. Η κλειδωμένη πόρτα μπορεί να ανοίξει από μέσα με τη λειτουργία πανικού στην κλειδαριά και από έξω με το κλειδί.


ΚΛΕΙΔΩΜΑ ΠΑΝΙΚΟΥ ΜΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΑΝΙΚΟΥ B Η πόρτα είναι εφοδιασμένη με χειρολαβές και στις δύο πλευρές. Η κλειδωμένη πόρτα μπορεί να ανοίξει από το εσωτερικό χρησιμοποιώντας τη λειτουργία πανικού στην κλειδαριά. Η εξωτερική χειρολαβή βρίσκεται σε ουδέτερη θέση. Η κανονική λειτουργία επιτυγχάνεται με το ξεκλείδωμα με το κλειδί μέχρι τέρμα και η πόρτα μπορεί να ανοίξει από το εσωτερικό και το εξωτερικό χρησιμοποιώντας τη μοχλολαβή. Το κλείδωμα με το κλειδί επαναφέρει τις λειτουργίες πανικού και αδρανοποίησης (λειτουργία εναλλαγής).


ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΚΛΕΙΔΑΡΙΕΣ Για πρόσθετη ασφάλεια, μπορείτε να τοποθετήσετε δύο πρόσθετες κλειδαριές στο πάνω και στο κάτω τμήμα της πόρτας. Όλες οι κυλινδρικές κλειδαριές μπορούν να λειτουργήσουν με το ίδιο κλειδί. Οι πρόσθετες κλειδαριές διαθέτουν περιστροφικά κουμπιά, ώστε οι κλειδαριές αυτές να μπορούν να ανοίξουν από το εσωτερικό χωρίς κλειδί.

Εξοπλισμός

Πλευρικές πόρτες

Πλευρικές πόρτες

ΠΛΕΥΡΙΚΈΣ ΠΌΡΤΕΣ ΣΕ ΕΜΦΆΝΙΣΗ ΠΎΛΗΣ

Το πλεονέκτημα της πλαϊνής πόρτας είναι ότι οι διάδρομοι για τους ανθρώπους και τα εμπορεύματα διαχωρίζονται πλήρως μεταξύ τους. Αυτό αυξάνει την ασφάλεια των χρηστών. Μια πλαϊνή πόρτα τοποθετείται στο μπροστινό μέρος του κτιρίου δίπλα στην τμηματική πόρτα. Η πλαϊνή πόρτα είναι οπτικά πανομοιότυπη με τη τμηματική πόρτα.
Αυτό καθιστά τη λύση αυτή αρχιτεκτονικά ελκυστική.

ΕΠΙΛΈΞΤΕ ΤΗ ΣΩΣΤΉ ΠΌΡΤΑ


Μια πλαϊνή πόρτα μπορεί να ανοίξει είτε προς τα μέσα είτε προς τα έξω. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε μια πόρτα DIN με αριστερό ή DIN με δεξιό άξονα.


Εάν η πλαϊνή πόρτα έχει επίσης τη λειτουργία πόρτας διαφυγής, τότε η πόρτα αυτή πρέπει να ανοίγει πάντα προς τα έξω.

Δικαιώματα DIN

Σύνδεσμοι DIN

Σύνδεσμοι DIN

Δικαιώματα DIN

Montage

ΕΓΚΑΤΆΣΤΑΣΗ ΠΊΣΩ Ή ΜΈΣΑ ΣΤΟ ΕΛΕΎΘΕΡΟ ΆΝΟΙΓΜΑ

ΕΓΚΑΤΆΣΤΑΣΗ ΠΊΣΩ Ή ΜΈΣΑ ΣΤΟ ΕΛΕΎΘΕΡΟ ΆΝΟΙΓΜΑ

Μια τμηματική πόρτα τοποθετείται πάντα πίσω από το ελεύθερο άνοιγμα. Αντίστοιχα, οι πλαϊνές πόρτες με εμφάνιση πόρτας εγκαθίστανται επίσης στάνταρ πίσω από το καθαρό άνοιγμα, ώστε να δημιουργείται μια ομοιόμορφη και ελκυστική εμφάνιση για την πρόσοψη του κτιρίου. Αυτό έχει δύο πλεονεκτήματα: Η πόρτα και η θύρα ευθυγραμμίζονται και το πλάτος διέλευσης της πλαϊνής θύρας είναι περίπου 810 mm, με καθαρό πλάτος 1.000 mm. Με την προαιρετική τοποθέτηση στο άνοιγμα, οι επιφάνειες της πόρτας και της πύλης δεν βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο και το πλάτος διέλευσης είναι μόνο περίπου 750 μ. με το ίδιο καθαρό πλάτος πόρτας

Έχουμε προκαλέσει το ενδιαφέρον σας;

Η Novoferm συνεργάζεται με ένα ευρύ δίκτυο εξειδικευμένων αντιπροσώπων στη Γερμανία - στη γειτονιά σας. Οι εξουσιοδοτημένοι ειδικοί αντιπρόσωποι της Novoferm προσφέρουν επαγγελματικές συμβουλές, πωλήσεις, μετρήσεις, εγκατάσταση, αποσυναρμολόγηση και φιλική προς το περιβάλλον διάθεση των προϊόντων μας σε ανταγωνιστικές τιμές all-inclusive.

Θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε.