Industrie-Sektionaltore
Industrie-Sektionaltor
Industrie-Sektionaltore
Industrie-Sektionaltore Thermo 40 mm
Industrie-Sektionaltore mit Fenster
Industrie-Sektionaltore
Industrie-Sektionaltore Novolux 60 mm
Industrie-Sektionaltore
Industrie-Sektionaltore
Industrie-Sektionaltore
Industrie-Sektionaltore Feuerwehr
Industrie-Sektionaltore in dunkelrot

Μηχανισμοί κίνησης και χειριστήρια

Είδη χειρισμού

Η Novoferm προσφέρει για τον μηχανισμό κίνησης της σπαστής πόρτας διάφορες επιλογές χειρισμού. Όταν η χρήση δεν είναι ιδιαίτερα συχνή, μπορείτε να επιλέξετε ένα απλό, χειροκίνητο σύστημα. Σε περίπτωση συχνής χρήσης συνιστάται μία ηλεκτρικής λειτουργίας πόρτα με έλεγχο παλμών. Αναλόγως της διαμόρφωσης της πόρτας και των επιθυμιών σας υπάρχει πάντα ένα είδος χειρισμού, το οποίο είναι το σωστό για εσάς. Όλοι οι μηχανισμοί κίνησης και τα χειριστήρια ικανοποιούν το πρότυπο της ΕΕ EN 13241- 1.

Συρματόσχοινο – Χειροκίνητη ενεργοποίηση
Είναι η πόρτα μεγαλύτερη από 16 m2 και χρησιμοποιείται μόνο ευκαιριακά; Σε αυτή την περίπτωση μπορείτε να επιλέξετε την ενεργοποίηση μέσω συρματόσχοινου. Εδώ απαιτείται κάποια σωματική προσπάθεια (σχέση μετάδοσης 1:1). Μπορεί η πόρτα να μην ανοίξει πλήρως ή να μην ανοίξει σωστά, αυτό μπορεί να προκαλέσει ζημιές.

Αλυσίδα χειρός – Χειροκίνητη ενεργοποίηση
Ο χειρισμός μέσω μανιβέλας απαιτεί λιγότερη δύναμη από τον χειρισμό με συρματόσχοινο (σχέση μετάδοσης 1:4). Το σύστημα – ενδείκνυται για σπαστές πόρτες έως 30 m² - εξασφαλίζει ότι η πόρτα μπορεί να στερεωθεί στη μέγιστη θέση ανοίγματος.

Σύστημα ασφαλείας "νεκρού ανθρώπου" – ηλεκτρικό
Αυτό το σύστημα ενδείκνυται ιδιαίτερα σε όχι πολύ συχνή ενεργοποίηση. Το άνοιγμα της πόρτας γίνεται με μία πίεση του αντίστοιχου κουμπιού. Κατά το κλείσιμο ωστόσο, το κουμπί χειρισμού πρέπει να πιέζεται, μέχρι να κλείσει η πόρτα. Με αυτό τον τρόπο, αυτός που χειρίζεται την πόρτα, μπορεί να παρατηρεί αν προκύπτουν επικίνδυνες καταστάσεις.

Σύστημα ελέγχου παλμών – ηλεκτρικό
Ανοίγουν και κλείνουν συχνά οι πόρτες; Σε αυτή την περίπτωση συνιστάται το σύστημα ελέγχου παλμών. Κατά το άνοιγμα και το κλείσιμο, η πόρτα κινείται αυτόματα στην ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενη τελική θέση. Εδώ δεν χρειάζεται να κρατιέται ο διακόπτης. Στην ακμή κλεισίματος της πόρτας είναι ενσωματωμένο ένα σύστημα αναγνώρισης εμποδίων.

Σύστημα ελέγχου παλμού με τηλεχειρισμό
Το σύστημα ελέγχου παλμού ενδείκνυται άριστα και για τηλεχειρισμό. Η εξοικονόμηση χρόνου είναι σημαντική σε αυτή την περίπτωση. Ο οδηγός του περονοφόρου μπορεί να παραμένει στο όχημά του και να ανοίγει και να κλείνει την πόρτα μέσω τηλεχειρισμού. Σε αυτή την επιλογή, η πόρτα διαθέτει επιπλέον ένα σταθερό φωτοκύτταρο ασφαλείας.

Τηλεχειρισμός με μηχανισμό κίνησης ταχείας λειτουργίας
Αν η πόρτα ανοίγει και κλείνει συχνά, συνιστάται αυτό το σύστημα. Χάρη στην υψηλή ταχύτητα κίνησης, η πόρτα ανοίγει ιδιαίτερα γρήγορα και σας βοηθά να εξοικονομείτε ενέργεια. Το κλείσιμο γίνεται με την κανονική ταχύτητα. Οι πόρτες με σύστημα ελέγχου παλμού μπορούν να διαθέτουν και μεταβλητή ρύθμιση ταχύτητας.

Σας τραβήξαμε το ενδιαφέρον για τα προϊόντα μας;